Η Μύκονος είναι ένα νησί στη καρδιά των Κυκλάδων μοναδικό για καλοκαιρινές διακοπές.

Οι λάτρεις των πεντακάθαρων παραλιών, της ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής, της νυχτερινής ζωής και του καλού φαγητού στη Μύκονο μπορούν να περάσουν όμορφες και ξεκούραστες διακοπές.
Τα κρυστάλλινα νερά στις υπέροχες παραλίες, το άπλετο φως, η ιστορία του νησιού, η παράδοση, ο καθαρός βοριάς και η αρχιτεκτονική σε συνδυασμό με την νυχτερινή ζωή κάνουν τη Μύκονο έναν ξεχωριστό προορισμό. Γραφική και γοητευτική, κοσμοπολίτικη, πρόθυμη να ικανοποιήσει υψηλές απαιτήσεις και όλα τα γούστα.
Η Χώρα του νησιού στολίζεται από κάτασπρα σπιτάκια, ασβεστωμένα λιθόστρωτα δρομάκια, πεζούλες και χρωματιστά πορτοπαράθυρα. Περπατώντας στα δαιδαλώδη σοκάκια βλέπει κανείς αξιοθέατα, μουσεία , καταστήματα, εστιατόρια, νυχτερινά κέντρα και τη μασκότ του νησιού τον Πέτρο τον πελεκάνο.
Ο κεντρικός δρόμος της χώρας και ο πιο εμπορικός, το Ματογιάννι, ενώνει το Γυαλό της Μυκόνου και την ιδιαίτερη περιοχή της Μικρής Βενετίας κάτω από τους ανεμόμυλους, στην οποία μπορεί κανείς να απολαύσει υπέροχα coctails και τα χρώματα του ηλιοβασιλέματος κάτω από τους πασίγνωστους ανεμόμυλους ανεμόμυλους.
Παρά την έντονη τουριστική ανάπτυξη στη Μύκονο ο επισκέπτης όπου και αν βρεθεί βλέπει τις αγροικίες , τα εξωκκλήσια, το ξεχωριστό φυσικό τοπίο και τις πανέμορφες ακτές. Κατάλευκα σπιτάκια, περιστεριώνες, ξερολιθιές και φραγκοσυκιές κοσμούν τα τοπία ενώ πολλές είναι οι παραλίες του νησιού, κάποιες από αυτές πολυσύχναστες και κάποιες άλλες ερημικές. Ανώνυμοι, επώνυμοι και ντόπιοι μπερδεύονται και ανάλογα τις διαθέσεις χάνονται σε ένα τόσο μικρό αλλά γεμάτο απολαύσεις αιγαιοπελαγίτικο νησί.

Απέχοντας από το αρχαίο νησί της Δήλου μόλις ένα ναυτικό μίλι, δίνει στον επισκέπτη την δυνατότητα να επισκεφθεί έναν πολύ σημαντικό αρχαιολογικό χώρο. Άλλωστε κυρίως στην Δήλο οφείλει την ανάδειξή της σε δημοφιλή προορισμό.